Hp kartuše, toner, polnilo cannon kartuše, toner epson kartuše, toner samsung toner lexmark, kartuše, toner, polnilo Xerox kartuše, toner brother, kartuše, toner konica kartuše, toner kyrocera toner
KARTUŠE / TONERJI


OSTALI IZDELKI

 1. ČRNILA:

 

2. POLNJENJE:

 

3. NAKUPOVANJE:

 

 

 


 

 

1. ČRNILA

Kaj je refill?

Refill je ponovno polnjenje praznih kartuš za InkJet tiskalnike. Izpraznjene kartuše je moč enostavno napolniti z brizgo in ustreznim črnilom.

Zakaj sploh polniti?

Najpogostejši razlog, zakaj se ljudje odločajo za uporabo refilla, je precejšen prihranek v primerjavi z uporabo originalnih kartuš. V večini primerov velja, da je pribor za nekajkratno (3x-5x) polnjenje kartuše cenejši od ene nove kartuše. Z izračuni lahko ugotovimo, da je prihranek 60-80%, kar pomeni 3-5x cenejši izpis.
Drugi pogost razlog je ekonomičnost . Vzemimo za primer barvno kartušo. Ko se ena od barv izprazni, je potrebno zamenjati celo kartušo, s tem pa zavržemo ostale barve. Z refillom pa lahko barvo enostavno dolijemo. Tretji razlog je priročnost . Z nakupom stekleničk črnila bo črnila dovolj še za lep čas. Naslednjič, ko vam zmanjka črnila, ga lahko enostavno dodate.

Ali zadeva deluje?

Seveda deluje, a le pod pogojem, da uporabite ustrezno črnilo, postopek izvajate po pravilnih navodilih in da upoštevate nekatere splošne napotke.
Obstajajo kartuše, pri katerih je polnjenje bolj enostavno, seveda pa tudi takšne, pri katerih ni. Obstajajo tudi 'muhaste' kartuše, pri katerih so lahko izpolnjeni vsi pogoji za uspešno polnjenje, a po končanem postopku vseeno kartuša ne deluje pravilno. Primer takšne kartuše je barvna kartuša za tiskalnike HP serija 6xx.
Za več informacij pa poiščite svoj tiskalnik v meniju!

So črnila dobra tudi za mojo kartušo?

Na zalogi imamo črnila za večino priljubljenih tiskalnikov, vseeno pa se najdejo izjeme. Takšne izjeme so najnovejši tiskalniki, za katere črnila še niso razvita, ali pa kakšni redki tiskalniki, pri katerih se refill enostavno ne izplača.

Kakšna je kakovost tiska?

Večina naših uporabnikov sporoča, da je kakovost tiska po polnjenju z našimi črnili identična z originali, saj je fizikalna in kemična lastnost polnila ali nadomestne kartuše identična originalu in je prirejena za vsak tip tiskalnika.

Kakšna je življenjska doba črnil?

Življenjska doba naših črnil je odtisnjena na embalaži. Velja ob naslednjih pogojih:
• črnilo mora biti v tesno zaprti steklenički,
• črnila ne smete izpostavljati visokim ali nizkim temperaturam (pod 5° oz nad 40°C), hranite ga pri sobni temperaturi,
• črnila so občutljiva na UV svetlobo, zato je najbolje, da jih hranite na temnih mestih in ne izpostavljate direktni svetlobi.

2. POLNJENJE

VAŽNI SPLOŠNI NAPOTKI!

• Predpogoj za polnjenje katerekoli kartuše je, da le-ta ni zasušena!
• Delajte nad razgrnjenim časopisnim papirjem. Upoštevajte veliko barvilno moč črnila in z njim ravnajte previdno!
• Optimalno je, da kartušo napolnete takoj, ko se pojavijo znaki pomanjkanja črnila. Če tiskate 'brez barve', se tiskalna glava lahko poškoduje!
• Važno je, da kartušo polnite kar se da počasi! Tako se bo črnilo manj penilo in bolj enakomerno razporedilo po gobici.
• Ne napolnite kartuše preveč. V vseh navodilih priporočamo optimalno količino polnjenja - pod pogojem, da je kartuša pred polnjenjem bila prazna. Priporočamo tudi, da polnete samo rezervoarček črnila, ki kaže znake pomanjkanja.
• Bodite previdni, da ne poškodujete tiskalne glave ali kontaktov na kartuši.

Kako napolnim svojo kartušo?

Ni pretežko, seveda pa se postopek razlikuje od kartuše do kartuše.
Za podrobna navodila s slikami uporabite spodnje povezave:
HP
Lexmark
Canon

 

Katere kartuše so primerne za refill?

Velika večina priljubljenih kartuš proizvajalcev HP, Lexmark, Epson in Canon.

Poskrbeti morate le, da kartuše niso zasušene.

Kaj, če se umažem s črnilom?

Če ste refilla še neuki, postopek izvajajte na varnem mestu in z rokavicami. Črnilo ima izredno barvilno moč in lahko poleg papirja 'pobarva' tudi mizo, obleko ali roke.
Če pa se že umažete s črnili, ne skrbite, saj niso nevarna. V kontaktu s kožo bo dovolj, če jih izmijete s toplo vodo in milom, morda pa bo potrebno tudi malce drgnjenja. Sicer pa manjši madeži od črnila izginejo dobesedno 'čez noč'.

3. NAKUPOVANJE

Kakšni so plačilni pogoji?

Plačilo je mogočeizvesti po predračunu ali po povzetju, način plačila izberete na koncu nakupa na blagajni.

Kako hitro bom dobil paket?

Večino naročil, ki jih prejmemo do 12:00 ure vsak delavnik, oddamo še isti dan, tako da ga lahko pričakujete že naslednji delovni dan.

Pa stroški poštnine?

Stroški dostave so 1,99€ na paket, oziroma brezplačno, če na blagajni vpišete kodo POSTNIN99.
 

 

 

Niste našli ustreznega vprašanja in odgovora?

Oznaka vašega tiskalnika:

Vaš e-poštni naslov:

Vprašanje:

Vnesite Varnostno kodo:

SL4Z2
 

 Naključno mnenje kupca

KOŠARICAVse cene so v EUR in že vsebujejo 22% DDV | oblikovanje: Uroš Zupančič | BAKUS: 2015